Outplacement

Bij outplacement draagt de werkgever zorg voor het opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers die om wat voor reden dan ook een andere werkkring of toekomstbestemming moeten vinden. Outplacement kan van toepassing zijn in de volgende situaties:

 • Een onoplosbaar arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer
 • Een reorganisatie
 • De loopbaan van een medewerker loopt vast bij de organisatie waarbij hij of zij werkzaam is
 • Ontslag om welke reden dan ook

Bij bovenstaande situaties zit er meestal niets anders op dan afscheid van elkaar te nemen. Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis en brengt veel onzekerheden met zich mee. Als werkgever kunt u dan het beste een outplacementtraject aanbieden. Zo laat u zien dat u het beste voor heeft met uw werknemers. Medewerkers die een outplacement doorlopen voelen zich begrepen en praktisch gesteund. Zij vinden uiteindelijk de baan die echt bij hen past.

Het stappenplan

Een outplacementtraject omvat de volgende fases:

 1. De loopbaan tot nu toe inclusief ontslagverwerking
 2. Wie ben ik? (kwaliteiten, talenten)
 3. Wat kan ik? Wat wil ik? (wat past bij mij, mijn kennis, ervaring en persoonlijkheid)
 4. Waar wil ik dat? (welke werkomgeving past het beste bij mij)
 5. Onderzoeken zoekrichtingen/arbeidsmarktoriëntatie (persoonlijke arbeidsmarkt in kaart brengen)
 6. Netwerken/snuffelstages (hoe werkt netwerken en ervaren door middel van snuffelstages)
 7. Solliciteren (op basis van de uitkomsten van fase 6 doelgericht netwerken en solliciteren om een nieuwe baan te bemachtigen)

In de gesprekken gaan we actief aan de slag waarbij we o.a. gebruik maken van verschillende methodieken en vragenlijsten. Daarbij heeft de medewerker toegang tot de meest complete en actuele beroepen- en opleidingendatabase.

Duur en investering

Een outplacementtraject is altijd gericht op begeleiding van werk naar werk. Hierbij bestaat de keuze uit twee vormen: begeleiding gedurende 6 maanden of een onbeperkt outplacementtraject waarbij de medewerker net zo lang begeleid wordt als nodig is om een passende baan te vinden. Op basis van een vertrouwelijk en vrijblijvend gesprek wordt een plan van aanpak en een offerte gemaakt.

Resultaat

Van alle cliënten vindt over het algemeen 90% binnen 6 tot 9 maanden een nieuwe duurzame baan.

  Je vraag / opmerking

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.