Over mij

Als je werk doet dat bij je past hoef je nooit meer te werken

Wat past dan bij mij, heb ik mij jarenlang afgevraagd en hoe kom ik vervolgens op deze plek terecht?

Om het antwoord te vinden op die vragen heb ik veel ondernomen en meegemaakt. Zo weet ik uit eigen ervaring hoe het is om “met wederzijds goedvinden” ontslagen te worden vanuit een vaste baan, geen verlenging van je contract te krijgen en de ene afwijzing na de andere te krijgen als ik solliciteerde. Ik kwam er uiteindelijk achter dat je eerst de antwoorden moet vinden op 4 vragen. Op basis van de antwoorden op deze vragen heeft het concreet maken van mijn focus en strategie mij gebracht waar ik nu ben. Door te vallen, te leren van mijn fouten, weer op te staan en vooral door te doen!

Inmiddels ben ik succesvol in wat ik doe en help ik jaarlijks vele mensen aan een baan die bij hen past. Ik wil graag mijn eigen ervaringen en kennis met jou delen. Zodat ook jij jezelf goed leert kennen, weet welk werk bij jou past en wat er voor nodig is om een nieuwe baan te bemachtigen.

Zelfkennis en zelfvertrouwen

Als je jezelf niet kent, niet weet wat je kwaliteiten zijn en op welke werkplek deze het beste tot hun recht komen, hoe wil je anderen er dan van overtuigen dat ze jou moeten aannemen? En wat mogelijk nog belangrijker is, met welke mindset ga jij de arbeidsmarkt op? Als jij niet in jezelf gelooft, gelooft de ander ook niet in jou. Zelfkennis en werken aan de gedachten die jou mogelijk belemmeren is de basis om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt.

Focus en strategie

Het lijkt goed om tegen iedereen die vraagt wat je voor werk zoekt te zeggen dat je “alles wel wilt doen”. Het probleem hierbij is dat niemand aan je gaat denken op het moment dat er een vacature voorbij komt. Als je weet wat je wilt en waar je dat wilt is dat je focus, je doel. Bepaal je strategie om je doel te bereiken en ga vervolgens met zoveel mogelijk mensen in gesprek die het werk nu doen dat jij wilt gaan doen. Zij weten namelijk als eerste dat er een vacature ontstaat. Vertel daarnaast aan iedereen in je omgeving heel concreet wat je doel is, wat je precies zoekt en je zult merken dat mensen met je mee gaan denken en meehelpen om je doel te bereiken.

Actie!

Ik merkte dat het heel makkelijk is om mezelf te verschuilen achter excuses, belemmerende gedachten waarmee ik mijn doel niet bereikte. Toen ik eenmaal tot actie over ging en met steeds meer mensen in gesprek ging merkte ik dat heel veel mensen mij graag wilden helpen en tijd wilden maken voor een netwerkgesprek. Dat zijn dezelfde mensen in jouw netwerk die aan jou gaan denken op het moment dat er een vacature ontstaat. Dus kom in actie of zoals Mahatma Gandhi zou zeggen: “Een reis van duizend mijl begint bij de eerste stap”.

    Je vraag / opmerking

    (* = altijd invullen)

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.